КУПУЙ!

Транш від Євросоюзу буде до кінця року – Клімкін

Home  /  Економіка  /  Транш від Євросоюзу буде до кінця року – Клімкін


місце для вашої реклами!

Україна отримає новий транш макрофінансової допомоги до кінця 2018 року, заявив у Києві міністр закордонних справ Павло Клімкін.

За словами Клімкіна, сторони підпишуть меморандум про надання траншу в 1 мільярд євро під час візиту віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса.

Погодження траншу Клімкін пов’язує з кредитуванням Міжнародного валютного фонду.

«Умови, в принципі, відомі. Всі їх знають. Що стосується зав’язки на МФВ, звичайно – ця зав’язка є. Але я впевнений, що ми успішно завершимо усі необхідні переговори. Міжнародні фінансові інституції завжди діють в чіткій координації, і те, що підписується цей меморандум, є важливим доказом того, що ми на успішному шляху в рамках завершення всього блоку переговорів. Я знаю, коли надійде перший транш, але це буде озвучено пізніше Міністерством фінансів. Можу сказати, що ми говоримо про цей рік», – заявив Клімкін.

Візит Валдіса Домбровскіса триватиме 13-14 вересня.

Рада Європейського союзу 26 червня затвердила надання Україні одного мільярда євро макрофінансової допомоги. За даними кореспондента Радіо Свобода з Брюсселя, однією з головних умов надання Україні макрофінансової допомоги було продовження боротьби з корупцією, включаючи створення антикорупційного суду. Рішення набуло чинності 9 липня.

Загальний обсяг зобов’язань з надання Україні макрофінансової допомоги з боку ЄС на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 мільярда євро, з них 2,8 мільярда вже було надано за попередніми програмами.

Домовленості з ЄС про макрофінансову допомогу має ратифікувати Верховна Рада.

your ads here

реагуйте: