КУПУЙ!

Гройсман про митницю: щоб один за одним слідкували

Home  /  Економіка  /  Гройсман про митницю: щоб один за одним слідкували


місце для вашої реклами!

Відповідальність за законність порядку імпорту товарів через кордон лежить саме на митниках, хоча правоохоронні служби також мають можливості для їхнього контролю, заявив 10 вересня в Одесі прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він закликав контролювати митницю не тільки поліцію, але й Службу безпеки України, Національне антикорупційне бюро і Генеральну прокуратуру.

«Логіка дій щодо відкриття митниці для всіх служб – щоб один за одним слідкували і ніхто не намагався провернути комбінацію, яка б зробила країну біднішою. Тому було прийнято рішення надати доступ у тому числі Національній поліції до баз даних, щоб усі аналізували ситуацію», – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перебування в Одесі, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

За словами керівника уряду, можливості спецслужб, антикорупційних органів та поліції були збільшені після ухвалення 20 червня 2018 року постанови уряду «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів», але саме працівники митниць мають правильно адмініструвати платежі і не допускати зловживань.

За даними Державної фіскальної служби, з моменту оголошення кампанії «Україна без контрабанди» – з 21 червня по 10 вересня – обсяг митних платежів зріс на 14,6 мільярда гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

your ads here

реагуйте: