КУПУЙ!

Місія МВФ 6 вересня починає роботу в Києві

Home  /  Економіка  /  Місія МВФ 6 вересня починає роботу в Києві


місце для вашої реклами!

Місія Міжнародного валютного фонду 6 вересня прибуває до Києва і перебуватиме тут до 19 вересня 2018 року. Як раніше заявляв постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман, представники місії під час візиту обговорюватимуть останні економічні події й економічну політику.

За словами Люнгмана, серед питань, про які йтиметься, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого й інклюзивного зростання.

У червні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визнав, що підвищення цін на газ для населення залишається серед вимог Міжнародного валютного фонду, і додав, що уряд не має «простої відповіді» на це питання.

Читайте також: Потрібна підтримка МВФ, бо Україна на межі глибокої економічної кризи – експерти

У квітні Міжнародний валютний фонд заявив, що Україні потрібно деполітизувати процес формування цін на енергоресурси.

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в Нацбанку заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

your ads here

реагуйте: