КУПУЙ!

Україна не замерзла: опівночі виповниться 1000 днів, як припинився імпорт газу з Росії – «Укртрансгаз»

Home  /  Економіка  /  Україна не замерзла: опівночі виповниться 1000 днів, як припинився імпорт газу з Росії – «Укртрансгаз»


місце для вашої реклами!

У ніч із 22 на 23 серпня виповниться 1000 днів відтоді, як Україна перестала отримувати газ напряму з Росії, свідчить лічильник на сайті компанії «Укртрансгаз».

«Символічно напередодні Дня Незалежності: сьогодні опівночі перетнемо позначку в 1000 днів,як імпортуємо газ лише із західного кордону. Добре, що ми у свій час запустили лічильник, інакше можна було би проґавити», – написав у мережі мікроблогів Twitter радник міністра енергетики та вугільної промисловості України Максим Білявський.

Україна увійшла у 2018 рік з найбільшими порівняно з початком п’яти останніх років запасами газу у підземних сховищах – 14,7 мільярда кубометрів газу. До початку опалювального сезону 2017 – 2018 років (15 жовтня 2017 року) у ПСГ було накопичено 16,8 мільярда кубометрів газу. (Близько 5 мільярдів – це технічний газ, необхідний для функціонування сховищ). Через холодну зиму залишки у сховищах на початку квітня, коли опалювальний сезон завершився, були меншими, ніж у 2017 році – близько 7,6 мільярда кубометрів (порівняно з 8,4 мільярда у 2017-му).

Станом на 20 серпня Україна вже накопичила у підземних сховищах майже 14 мільярдів кубометрів газу і продовжить закачувати паливо ще понад місяць, до початку опалювального сезону.

Опалювальний сезон в Україні зазвичай стартує в середині жовтня. За багаторічними стандартами, він розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря впродовж трьох діб становить вісім або менше градусів. Тривалість опалювального сезону становить близько півроку, але в Києві у 2017 році комунальники через суттєве потепління вимкнули опалення 1 квітня. Натомість у Львові опалювальний період фінішував лише 25 квітня, хоча перед тим навесні комунальні служби двічі вимикали тепло.

your ads here

реагуйте: