КУПУЙ!

Гривня посилюється щодо долара на міжбанку

Home  /  Економіка  /  Гривня посилюється щодо долара на міжбанку


місце для вашої реклами!

Національна валюта 20 серпня посилює свої позиції щодо долара США на міжбанківському валютному ринку. Станом на 12:00 котирування змінилися до рівня 27 гривень 66 – 69 копійок з початкового рівня 27 гривень 75 – 78 копійок, повідомляє профільний сайт «Мінфін», який відстежує перебіг торгів.

Фахівці називають посилення гривні ситуативним і пов’язують його з тим, що 20 серпня – «останній день активних бюджетних проплат у більшості клієнтів».

«У компаній залишається мало часу на розрахунки з державою, і це призводить до зростання потреби в гривні. Частина експортерів збільшить обсяги продажу валюти, чим скористаються як імпортери, так і сам НБУ», – вказано в повідомленні.

Після 12:00 Національний банк України оприлюднив довідкове значення курсу гривні до долара США – 27 гривень 71 копійка за одиницю американської валюти.

Упродовж усього минулого тижня гривня слабшала шодо долара США, і лише в останні години торгів 17 серпня курс відкотився з рівня понад 27 гривень 90 копійок. Для стримування зростання курсу долара регулятор витратив не менш як 215 мільйонів доларів.

У Нацбанку 17 серпня заявили, що «пропозиція іноземної валюти з боку головних експортних галузей (гірничо-металургійний комплекс, АПК) залишається на достатньо високому рівні, що свідчить про відсутність фундаментальних причин для знецінення гривні». Натомість спостерігається збільшення попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку через сезонні, ситуативні та психологічні чинники», – ішлося в повідомленні.

your ads here

реагуйте: