КУПУЙ!

НАЗК винесло припис Нищуку за неврахування конфлікту інтересів

Home  /  Економіка  /  НАЗК винесло припис Нищуку за неврахування конфлікту інтересів


місце для вашої реклами!

Національне агентство з питань запобігання корупції винесло припис міністру культури Євгенові Нищуку щодо генерального директора музею «Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс» Івана Ковальчука. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Припис, внесений Євгену Нищуку стосується порушення вимог частини четвертої статті 28 ЗУ «Про запобігання корупції»: Міністерством культури України як органом, до повноважень якого належить звільнення з посади Генерального директора музею Івана Ковальчука, не вжито передбачених законодавством заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у його службовій діяльності, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною. Встановлено, що дружина Івана Ковальчука обіймає керівні посади з 1995 року та до сьогодні перебуває в прямому підпорядкуванні у свого чоловіка – Генерального директора музею», – зазначають у НАЗК.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає усунути виявлені порушення, провести службове розслідування з метою виявлення причин і умов, що сприяли вчиненню правопорушень.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання, за його невиконання передбачається адміністративна відповідальність.​

Закон зобов’язує державні органи перевіряти факт подання працівниками декларацій та повідомляти Національне агентство про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Згідно з законодавством, серед функцій Національного агентство з питань запобігання корупції є контроль та перевірка декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігання та оприлюднення таких декларацій, проведення моніторингу способу життя цих людей.

 

your ads here

реагуйте: