КУПУЙ!

НБУ готовий продати 100 мільйонів доларів: курс долає рівень 27

Home  /  Економіка  /  НБУ готовий продати 100 мільйонів доларів: курс долає рівень 27


місце для вашої реклами!

Національний банк України 2 серпня оголосив про вихід на міжбанківський ринок із продажем валюти для стримування зростання курсу долара. Регулятор планує продати банкам до 100 мільйонів доларів, при цьому кожний банк може виставити до трьох конкурентних заявок, інформує профільний сайт «Мінфін».

НБУ оголосив про вихід на ринок після того, як на початку торгів 2 серпня котирування з учорашніх рівнів до 27 гривень за долар стрімко перейшли психологічний бар’єр. Після виходу регуятора до 11:00 курс долара знизився до 26 гривень 99 копійок (купівля)/27 гривень 3 копійки (продаж).

Також читайте: НБУ пояснив, чому падає гривня

Національний банк України з 1 серпня змінив регламент подачі інформації щодо ситуації на валютному ринку. Відтепер регулятор двічі впродовж одного торговельного дня подаватиме дані про курс національної валюти до долара США.

Тепер о 12:30 НБУ публікує відомості про перебіг торгів на міжбанківському валютному ринку станом на 12:00, а о 16:00 (замість 18:00, як це було раніше) орилюднює офіційний курс гривні на наступний день.

your ads here

реагуйте: