КУПУЙ!

Мінекономрозвитку: 55 мільярдів гривень заощадили завдяки ProZorro

Home  /  Економіка  /  Мінекономрозвитку: 55 мільярдів гривень заощадили завдяки ProZorro


місце для вашої реклами!

Система електронних державних закупівель ProZorro за два роки існування заощадила понад 55 мільярдів гривень державних коштів, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, «Укравтодор» завдяки Prozorro за цей час зекономив 4,5 мільярди гривень. 

ProZorro – це система електронних майданчиків, на яких відбуваються електронні аукціони, де перемагає найдешевша пропозиція.

Читайте також: Наскільки прозора система електронних закупівель ProZorro?

Аукціони в ProZorro проходять щодо всіх державних закупівель для товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 мільйона гривень. Для замовників, які здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, так званні монополісти, вартість товарів і послуг дорівнює або перевищує мільйон гривень і для робіт – дорівнює або перевищує 5 мільйонів гривень.

Із 1 серпня 2016 року ProZorro стало обов’язковим для всіх замовників державних закупівель.

У січні цього року Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону «Про публічні закупівлі» щодо здійснення моніторингу закупівель у системі ProZorro.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, новий закон дозволяє органам державного фінансового контролю здійснювати ефективний моніторинг закупівель для запобігання порушенням у цій сфері й дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі.

your ads here

реагуйте: