КУПУЙ!

Мінфін: видатки на виплату пенсій профінансовані на 100%

Home  /  Економіка  /  Мінфін: видатки на виплату пенсій профінансовані на 100%


місце для вашої реклами!

Міністерство фінансів повідомило, що видатки державного бюджету, які спрямовуються Пенсійному фонду на виплату пенсій, профінансовані стовідсотково, інформує прес-служба Мінфіну на сайті.

«Міністерство фінансів інформує про те, що видатки державного бюджету, які спрямовуються Пенсійному фонду на виплату пенсій, профінансовані стовідсотково. Відповідно до помісячного розпису асигнувань загального фонду державного бюджету, видатки на виплату пенсій за січень-липень 2018 року затверджені у сумі 83,4 мільярда гривень», – йдеться у повідомленні. 

За інформацією Мінфіну, 12 липня 2018 року був перерахований Пенсійному фонду останній платіж на суму 2,5 мільярда гривень.

«Окрім того, відповідно до Бюджетного кодексу, Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів надаються позики з єдиного казначейського рахунка на виплату пенсій. Так, 23 липня 2018 року з єдиного казначейського рахунка Пенсійному фонду на виплату пенсій було надано позичку у сумі 1,5 мільярда гривень», – зазначили у Міністерстві фінансів.

З 21 липня у Києві та деяких інших містах спостерігається затримка з виплатою пенсій.

У Пенсійному фонді пояснили, що зміщення строків виплати пенсій у липні зумовлене розривами надходження єдиного соціального внеску, та заявили, що всі пенсії будуть повністю виплачені.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман призначив службове розслідування стосовно дій керівництва Пенсійного фонду України (ПФУ) та його керівників у регіонах щодо ситуації з затримкою виплати пенсій.

your ads here

реагуйте: